Blog

A megfelelő fűnyíró kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a kert méretét, a terepviszonyokat vagy akár a fű típusát. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy segítséget nyújtsunk a legmegfelelőbb fűnyíró kiválasztásában.

A tavasz minden színeivel és illatával együtt megérkezik, és vele együtt járnak a kertészeti munkálatok is, melyek mostanra érnek a csúcsra. Május a kertben való tevékenységek izgalmas hónapja, amikor a természet ébredezik, a nappalok hosszabbak lesznek, és a kert egészen különleges élményeket kínál mindenkinek. Íme néhány fontos kertészeti teendő és ültetési tipp, amelyekre érdemes odafigyelni a májusi időszakban:

 

A tavasz már itt van és mehetünk ki a kertbe. Akinek van kertje az arra vágyik, hogy a gyep szép és üde színben pompázzon, de a cél eléréséhez sok teendőnk van. Ha ilyenkor tavasszal nem teszünk meg pár lényeges dolgot, akkor később már nem tudjuk pótolni.

 

Kiderítjük, hogy melyek azok a virágok, amelyeket, ha már most elültetünk, akkor már akár ebben a hónapban is gyönyörködhetünk a kertünk színpompás virágaiban.

Blogunkban hasznos tippekkel, útmutatást adunk, hogy milyen virágokat érdemes már most elültetni, hogy élvezhessük a kora tavaszi szépséget.

Hamarosan itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy elérkezik a kertészek egyik legaktívabb időszaka. Rengetegféle virágot, zöldséget, gyümölcsöt ültethetünk majd a tavasz folyamán, így például a paradicsomot is. Sokan a paradicsomot vagy akár a paprikát is, palántaformában kezdik nevelni, majd kiültetni a kertbe.

Biztosan már sokan feltettük magunknak a kérdést, mikor kell és mit kell metszeni az év elején. A metszés helyes időzítéséhez ismernünk kell a növények növekedési ciklusait. Ha rosszkor végezzük el a műveletet, levághatjuk a növény összes virágrügyét. De figyelnünk kell arra is, hogy ne vigyünk át kórokozókat a növényekre.

Ahogy beköszöntött az új év, a kertészkedés szerelmeseinek már most érdemes elkezdeniük gondolkodni a tavaszi kertészeti szezonról. A korai tervezés nemcsak a jobb és megbízhatóbb előkészületeket teszi lehetővé, de az időben palántázott minőségi vetőmagok segítenek abban, hogy a kertünk virágzó és termő paradicsommá váljon. Ebben a bejegyzésben elmélyülünk a januári palántázás előnyeibe, és kitérünk néhány olyan vetőmagra, amelyekkel már most érdemes elkezdeni a kertészkedést.

 

A különböző virágok elfogyasztása több ezer évre nyúlik vissza. Már a rómaiak és a görögök is alkalmazták őket a konyhában. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ehető virágok, velük szó szerint színesebbé és némelyik fajtával, még egészségesebbé is tehetjük az étkezésünket.

Az utóbbi években egyre nő az érzékenység környezetünk iránt, és egyre többen keresik azokat a kis lépéseket, amelyekkel hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz. Az egyik ilyen apró, de hatékony választás, ha üvegpalackokat kezdünk el használni a háztartásunkban.

A téli fagy és csapadék nagy károkat okozhat egyes növényeknél. Összeszedtünk pár tippet, megmutatjuk, hogyan érdemes védeni növényeit a tél ellen.

Miért kell védeni a növényeket a tél ellen?

Az év hűvösebb hónapjai sem jelentenek akadályt a fenntartható gazdálkodásnak és az ökológiai lábnyom csökkentésének. Télen is számos lépést tehetünk a környezetünk védelme és az egészségünk javítása érdekében. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan folytatható a fenntartható gazdálkodás a tél közeledtével.

A tél hidegebb hónapjaiban sokszor a madaraknak nehéz megfelelő táplálékhoz, védelemhez jutniuk. A hideg időjárás miatt a természetes táplálékforrásaik csökkenhetnek, és a madarak kénytelenek más lehetőségeket keresni. A téli madáretetők és eleségek kihelyezése lehetőséget ad számukra, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot, és segítséget nyújtsunk nekik a túléléshez. Fontos, hogy nyáron ne etessük őket, mert elkényelmesedhetnek, ami szintén problémát okozhat.

A vetőmagok kicsinyek ugyan, de hatalmas lehetőséget hordoznak magukban télen is.

Ezek az apró csodák az év minden szakában fontos szerepet játszanak az otthoni kertészkedésben és számtalan előnnyel járnak, amelyekkel nem csak a kert, hanem a környezetünk és az egészségünk is csak nyerhet.

A drónnal permetezés kimondottan előnyös a megrendelő, gazda számára, valamint a kezelt kultúra és a természet számára is. Kezdve a kevesebb, de hatékonyabb permetszer kijuttatásán át a növényekre tett hatásáig.

Fűszernövény, gyógynövény, remek atka- és csigaűző!

Felújítást tervez otthonában? Nézzen körül a barkács részlegünkön!