Edények, tepsik, sütők
Tradicionális edények a konyha praktikus felszereléséhez
A napjainkban használt edények között szép számmal megtalálhatóak olyan típusok, amelyek
a régi korok hangulatát idézik. A pöttyös lábas, a zománcozott zsírosbödön sokunk emlékei
között felsejlenek a saját gyermekkorunkból. A nagyszüleink által előszeretettel használt
eszközök reneszánszukat élik és ma is sok konyha elmaradhatatlan elemeinek számítanak.
Finomságok minőségi edényekben készítve
A rendszeresen használt edények irányába jogos elvárás, hogy időtálló minőséget
képviseljenek és hosszú éveken keresztül kiszolgálják az igényeinket a konyhában. A
grillezéshez használatos serpenyő viszonylag új eszköz, amivel látványos finomságok
varázsolhatóak a tányérra. A hagyományos desszertek kedvelőinek a pite sütéséhez alkalmas
tepsi remek választásnak bizonyul, de ne feledkezzünk meg a fazék kínálta lehetőségekről
sem, amiben az egész családnak ízletes levesek születhetnek. A pöttyös lábas és a szintén
piros alapon fehér pöttyös megjelenéssel bíró vödör, a füles tál a konyhai elfoglaltságot több
oldalról is támogathatja.
A pöttyös design most újra divatos és a fiatalos otthonokban is remekül mutatnak az ilyen
edények. Népszerűségüket talán annak is köszönhetik, hogy sokunkban ébresztenek
nosztalgikus emlékeket. Az edények közötti választáskor érdemes a minőségre hangsúlyt
helyezni, de ez ma már nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötnünk és
lemondani a praktikus használhatóságról és a stílusos külsőről. A konyha igazi gasztronómiai
oázis lehet a hagyományos értékkel bíró eszközök révén.