Csíráztatás: tegyünk 1-2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át! A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mert könnyen berohadhat! 3-7 nap után kész a csíra növény. Hűtőben 1 hétig tárolható.
Felhasználás: íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Kiváló müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is.
Tipp: ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az igazi levelük.