Borsmustár (Rukola) vetőmag
Borsmustár (Rukola) vetőmag
290 Ft 
261 Ft

Borsmustár (Rukola) vetőmag

Borsmustár (Rukola) vetőmag

Növényfajta
Saláta
Fajta
Rukkola
Kiszerelés
2 g
10
290 Ft 
261 Ft
Kezdete: 2024.11.26   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 10
Megtakarítás 29 Ft
Részletek

Rukola vetőmag - Csípős és aromás egynyári salátanövény

A Borsmustár, más néven Rukola egy aromás és csípős ízű egynyári salátanövény, melynek leveleit fogyasztjuk. Kiváló választás lehet azoknak, akik szeretik az ízletes és friss salátákat, mivel ennek a növénynek az 5-10 cm-es levelei egyedi ízt és textúrát kölcsönöznek az ételeknek.

Tulajdonságok

  • Magasság és megjelenés: A Borsmustár általában 20-30 cm magasra nő, így ideális választás lehet a kisebb kertekbe vagy balkonládákba is. Levelei kicsik és lobogók, jellegzetesen hullámos szélekkel.
  • Íz és aroma: A Borsmustár levelei csípős és aromás ízzel rendelkeznek, amelyek kiválóan kiegészítik a salátákat, szendvicseket és más ételeket. Frissen szedve az ízük a legintenzívebb.
  • Vetés és termesztés: A Borsmustárt általában szakaszosan vetik, 20-30 cm-es sortávolságra. Ajánlott 18-20 magot ültetni folyóméterenként, 1-2 cm mélyre a talajba. Ez a növény könnyen nevelhető és gondozható, és alkalmas balkonládákban vagy konténerekben való nevelésre is.
  • Szedés: A Borsmustár leveleit általában 5-10 cm-es méretben szedjük, amikor a növény eléri a kívánt méretet. Használhatja őket friss salátákhoz, szendvicsekhez vagy akár pizza és tésztaételek tetejére is.

A Borsmustár (Rukola) vetőmag ideális választás lehet minden olyan kertész vagy hobbi kertész számára, aki szereti a friss és ízletes salátákat. Könnyen nevelhető és gondozható, és egyedi ízével feldobja az étkezéseket.


20-30 cm magas, egynyári salátanövény. Leveleit fogyasztjuk. Íze csípős, aromás. Szakaszosan vethető, 20-30 cm sortávolságra, 18-20 magot folyóméterenként, 1-2 cm mélyre. Balkonládában is nevelhető. Az 5-10 cm-es leveleit szedjük.

Adatok
Cikkszám
36801
Termesztési és ápolási útmutató Rukolához
  1. Ültetési idő és hely: A Borsmustár (Rukola) vetőmagokat általában tavasszal vagy kora ősszel lehet vetni. Ügyeljen arra, hogy napos vagy félig árnyékos helyre ültesse őket, ahol jó vízelvezetésű a talaj.
  2. Talaj előkészítése: A Borsmustár kedveli a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt. A vetés előtt lazítsa fel a talajt, és keverjen bele komposztot vagy trágyát a tápanyagok pótlásához.
  3. Vetés és ritkítás: Ültessen Borsmustár magokat sorokba vagy széles vetőágyásokba, 1-2 cm mélyre és körülbelül 20-30 cm-es távolságokra. Amikor a növények elérnek egy bizonyos magasságot és kifejlettek, ritkítsa őket, hogy elegendő helyük legyen a növekedéshez.
  4. Öntözés: A Borsmustárnak szüksége van egyenletes vízellátásra a növekedéshez. Öntözze rendszeresen, különösen a száraz időszakokban, de ügyeljen arra, hogy ne öntözze túl őket, mivel a túlzott nedvesség rothadást okozhat.
  5. Gyomlálás és művelés: Ne hagyja, hogy a gyomok elvegyék a Borsmustár tápanyagait és vizét, ezért rendszeresen gyomláljon és művelje a földet a növények körül.
  6. Betegségek és kártevők: Figyeljen oda a Borsmustár növényekre, és ellenőrizze őket rendszeresen betegségek és kártevők szempontjából. Ha észrevesz bármilyen gyanús tünetet, például levélsárgulást vagy levélkárosodást, azonnal cselekedjen!
  7. Szedés: A Borsmustár leveleit általában akkor lehet szedni, amikor elérik a kívánt méretet, általában 5-10 cm hosszúságban. Használja őket friss salátákhoz, szendvicsekhez vagy más ételekhez.
Követve ezeket az útmutatásokat, sikeresen termesztheti és ápolhatja a Borsmustárt kertjében vagy balkonládában. 
Levélzöldségek hasznosítása
A levélzöldségek, mint például a Rukola, kiváló forrásai az esszenciális vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Ezek az ízletes levelek sokféle módon felhasználhatók az ételkészítésben
  • Friss saláták: A Borsmustár levelei kiválóan alkalmasak friss salátákhoz. Adjon hozzá más zöldségeket és önteteket, hogy ínycsiklandó és tápláló salátákat készítsen.
  • Szendvicsek és wrap-ek: A Borsmustár levelei remek kiegészítői a szendvicseknek és wrap-eknek. Tegyen egy kevés friss levelet a szendvicsedbe vagy wrap-be, hogy extra frissességet és ízt adjon hozzá.
  • Pizzák és tészták: A Borsmustár levelei ízesítőként is használhatók pizzák, tészták és más főételek tetejére.
  • Smoothie-k és zöldséglevek: Friss Borsmustár levelek is hozzáadhatóak a smoothie-khez és zöldséglevekhez, hogy extra vitaminokkal és ízekkel gazdagítsa az italokat.
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!