Vöröshagyma biocsíra mag
Vöröshagyma biocsíra mag
580 Ft

Vöröshagyma biocsíra mag

Allium cepa - vöröshagyma biocsíra

Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 6 nap.

Forgalmazó
Rédei Kertimag
Termékcsalád
Biocsíra sorozat
Növényfajta
Hagyma
Kiszerelés
15 g
580 Ft
Részletek

Csíráztatás: tegyünk 2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át! A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mert könnyen berohadhat! 8-10 nap után kész a csíra növény. Hűtőben 1 hétig tárolható.

Felhasználás: finom fűszeres ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékekben.

Tipp: ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az igazi levelük. 

Adatok
Cikkszám
19-628000-82
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!