A közepes magasságú száron képződő középzöld bimbók novemberig szedhetők. Friss fogyasztásra alkalmas.
A bimbóskel hosszú szárán a levélhónaljakban fejlődő rügyekből, kis, zárt levelű, tömött, kerek formájú fejeket képez, melyet kelbimbónak nevezünk.
Tipp: hideg hatására a bimbóskel íze édesebb lesz és csökken az erős káposzta íz. A szedés egyébként akkor kezdhető, amikor a kellő nagyságot a rózsák vagy bimbók már elérték. Lehet tövestől felszedni a bimbóskelt, majd azt védettebb, melegebb helyiségbe szállítani, és ott szedni le a bimbókat. A bimbók alulról felfelé képződnek, és így fejlettségben is eltérnek egymástól.
- Vetés:IV-V. hónapban
- Vetési mélység: 2-3 cm.
- Optimális csírázási hőmérséklet: 5 °C.
- Palántázás: C-CI. hónapban.
- Vetési távolság: 100 x 20 cm.
- Szedés: IX-X. hónapban.