A termék rövid leírása
A Kupfat speciálisan a borkezelés céljára kifejlesztett rézszulfát-termék bakszag (kénhidrogénszag) és ehhez, hasonló idegen
tónusok eltávolítására borban. A Kupfat használatával a legtöbb esetben teljesen eltűnik a zavaró illat- és íz.
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban
bevizsgált termék.
Adagolás és alkalmazás
A Kupfat adagolási mennyisége a borhiba intenzitásától függően 0,2-1 g / 100 l.
A szükséges Kupfat mennyiséget próbaderítéssel kell meghatározni. Ennél ügyelni kell a törvényileg engedélyezett maximális
dózisra (1 g / 100 l = 10 mg / l). Az elvégzett Kupfat kezelés után maximálisan 1 mg / l rézmennyiség maradhat vissza a borban.
Hogy a rezes zavarosodást elkerüljük, a Kupfat kezelést szabályosan sárgavérlúgsóval történő kékderítéssel kell zárni, melynél a
sárgavérlúgsó-igényt szaklaborban előkísérlettel kell meghatározni. A Kupfat- és a sárgavérlúgsós kezelés között a bort le kell
szűrni, mert így az idegen tónus újraképződésének lehetősége jelentősen csökkenthető. A borhoz történő hozzáadás előtt a
Kupfat-ot kismennyiségű vízben oldjuk fel. Ezt az oldatot intenzív keverés közben adagoljuk a tartályba.
Tárolása
Nedvességtől óvni kell. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza. A Kupfat nem kerülhet gyermekek kezébe