Kálium-szorbát, 100 g
Kálium-szorbát, 100 g
930 Ft

Kálium-szorbát, 100 g

Kálium-szorbát, 100 g

Hatóanyagtartalom: szirbinsav min. 99%., granulátum: E-202

Kiszerelés
100 g
930 Ft
Részletek

Felhasználható: a káliumszorbát, a szorbidsav porlasztással granulált, könnyen oldódó káliumsója. A káiumszorbát a bor mikrobiológiai stabilizálsának és az édestartalék készítés nélkülözhetetlen anyaga. Általánosan használt tartósítószer szörpök, üdítőitalok , savanyúságok készítésekor.

Adatok
Adagolás
musthoz 60 g/hl, borhoz 20 g/hl
Mihez ajánlott
musthoz, borhoz, szörpökhöz, savanyóságokhoz
Cikkszám
04912
Alkalmazás és adagolás
A káliumszorbátot intenzív keverés mellett közvetlenül a kezelendő italhoz adjuk, palackozás előtt közvetlenül. Amennyiben pasztőrözést is végzünk, a káluimszorbát bekeverését a őkezelés után végezzük, mert a hő hatására ízhiba alakulhat ki. Az ízhibák elkerülésére továbbá a kezelés előtt a bor szabadkénes savszintjét állítjuk be. Erre azért is szükség van, mert a káluimszorbát baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, míg a kéndioxid igen. Musthoz legfeljebb 60 g/hl, borhoz 20 g/hl mennyiségben adagolható, szorbinsavra számítva, de mindig laborvizsgálat alapján. További információk a csomagoláson.
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!