Felco 4 C&H rózsa és virágolló
Felco 4 C&H rózsa és virágolló
15 490 Ft

Felco 4 C&H rózsa és virágolló

Felco 4 C&H rózsa és virágolló
Felco 4 C&H rózsa és virágolló
  • Speciális kialakítású olló, amely a virágszedés óvatos munkáját teszi könnyűvé és gyorssá
  • A legfeljebb 10 mm-es virágszárak levágása után az olló meg is tartja a szárat
Márka
Felco
15 490 Ft
Részletek

Felco 4CH rózsa és virágolló

A Felco 4C&H rövidítés feloldása, hogy az alapja a 4-es típusú metszőolló, és a módosítás révén vált cut & hold, azaz "vág és tart"; a levágott virág szárát a pengék szorításában megtartó, úgynevezett prezentáló ollóvá. A szorítás úgy történik, hogy a 4C&H vágópengéjére egy piros műanyag ütközőt csavaroztak, amely a támasztópengével együtt megtartja a levágott virágszárat. Valóban látványos mutatvány egy szál rózsát úgy levágni, hogy nem szúrnak meg a tüskéi, és az ollóval rögtön tovább is nyújthatom a rózsát a megajándékozottnak, vagy a valóságban inkább a csomagolást végző munkatársamnak.
A virágszedés nagy problémája, hogy féltett virág gyakran leesik a földre, vagy vissza a többi virág közé és közben megsérül. A Felco ollója épp ebben segít: könnyű benyúlni vele a növények szárához és egy mozdulattal, sérülésmentesen kiemelni a választott virágot. Nem is beszélve arról a szuper pengék gondoskodnak a lehető legtisztább metszlapról, így a vágott virág könnyebben veszi fel a vizet később, amikor vázába kerül, tehát tartósabb lesz.
A műanyag ütköző miatt 10 mm lehet az átvágható ág legnagyobb átmérője. Módosítás az is, hogy az olló nyitása korlátozható; a középpontban lévő zár beállítható úgy is, hogy az olló mindig csak félig nyíljon, mivel a 10 mm-es vastagsághoz ez is bőven elég.
Az olló egyébként megtartotta a sorozat 4-es típusának minden előnyös tulajdonságát. Közepes vagy nagyobb kézbe való olló, jobbkezes, a mutatóujjal kezelhető központi zárral. A nyelek és a pengék támaszai kovácsolt könnyűfémből készültek, a tenyerünket és az ujjainkat kellemes tapintású műanyag burkolat fogadja. A pengék anyaga kiváló minőségű edzett acél, a szorosságukat egyszerű hatlapú anyával állíthatjuk.
A támasztópenge lécsatornás, a vágópenge tövénél drótvágó öböl van. A hernyórugó gyorsan nyit, és a biztos fogáshoz kellően ellentart. Az olló minden eleme egyedileg is cserélhető.
A Felco 4C&H hasonlít a Felco 100 modellhez, azzal a különbséggel, hogy míg a Felco 4C&H a 4-es, addig a Felco 100 a még kifinomultabb 11-es modellből jött létre. A virágszedésre elképzelni sem lehet jobb és hatékonyabb megoldást, mint ezek az ollók.

Adatok
Cikkszám
24913
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!