Felco 320 univerzális és szüretelő olló
Felco 320 univerzális és szüretelő olló
5 550 Ft

Felco 320 univerzális és szüretelő olló

  • Szénacél pengék, nikkel bevonattal és nedvesség elvezetővel
  • Sima tapintású, kényelmes markolat
  • Gömbölyített végű pengék, a gyümölcstest megóvása érdekében
  • Gumi ütközéscsillapítók
  • Rozsdamentes acél hajtűrugó a terhelés és az izomfeszültség csökkentése miatt
  • Dombornyomott acél fogantyúk
  • Könnyű, funkcionális zárás, kesztyűben is
  • Bal- és jobbkezeseknek egyaránt ajánlott
Márka
Felco
Penge hossza
23
5 550 Ft
Részletek

Felco 320 univerzális és szüretelő olló

A 2021-ben kifejlesztett univerzális és szüretelő olló fő célja a kényelmes és gyors szedés, a gyümölcsök sérülése nélkül. Nikkel bevonatú pengéje 23 mm, enyhén görbített, nem csúszik ki belőle a szár.
A Felco legmodernebb univerzális és szüretelő ollóját Svájcban tervezték, de japán gyárban készül. A szénacél pengéje borotvaéles, mégis rugalmas. A penge hosszán a nedvesség elvezetésére szolgáló apró vájat fut végig, amelyet lécsatornának neveznek: ez az innovatív megoldás segít abban, hogy a nedvdús hajtások és szárak elvágásakor kicsorduló ragacsos nedvek ne tapasszák össze a pengéket, hanem elfolyhassanak: a penge a vágáskor önmagát tisztítja meg. Aki már szüretelt ollóval és megtapasztalta, milyen időrabló dolog percenként megállni és törölgetni, mosogatni az ollót, az tudja, mennyit ér ez az apróság.
Az olló markolatának összecsukása nem jár rázkódással, ugyanis a nyelek között puha gumi ütközés csillapítók vannak. Így az ember keze az ezredik záródáskor sem fájdul meg és nem kopnak feleslegesen az ízületei. A kéz izmainak kímélése pedig a rozsdamentes acél rugó feladata, amely épp olyan feszes, hogy stabilan az ember markában maradjon az olló, de ez nem terhel felesleges munkát a nyelek záródásakor az izmokra.
A kerti olló acélból készült markolatát puha és kellemes tapintású műanyag borítás fedi. A nyeleket összefogó zár különlegessége az egyszerűsége mellett az, hogy kesztyűben is könnyedén használható. Jobb- és balkezes használatra is ajánlott olló.
A Felco 320 univerzális és szüretelő ollót annak ajánljuk, akinek fontos a gyors, hatékony és kellemes szüretelés, amely közben minimálisra csökkenti a gyümölcsök sérülését. Ha csak harmadával gyorsabb vele a munka, mint egy általános ollóval, akkor is néhány nap alatt behozza az árát ez a prémium szüretelő szerszám.

Adatok
Tömeg
0,96 kg
Teljes hossz
154
Cikkszám
31449
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!