Erős növekedésű, gombás betegségeknek ellenálló, felmagzásra nem hajlamos. A fej gömbölyű, világos bronz színű, erős külső héjjal borított, a magyar ízlésnek megfelel. Szép, egyöntetű termést ad.Háromféle módon hasznosíthatjuk:
- tavasszal zöldhagymaként,
- a későbbi fejlődése során friss főzőhagymaként,
- illetve a beérés után tárolásra alkalmas hagymaként.
Ültetés módja: zsinór, vagy soroló mentén 25 cm-es távolságra, 2-3 cm mélyre dugunk be egy-egy hagymát a földbe, egymástól 10 cm távolságra úgy, hogy a hagyma gyökeres része kerüljön alulra. A felületet ezután gyengéden gereblyézzük el. Ültetés után igen fontos a talaj felszínének porhanyítása és a gyomírtás.
Vetés: III. hónaptól IV. hónap 15-ig vagy IX-X. hónapban.
Szedés: felhasználástól függően IV. hónaptól VII. hónapig.