Rendszeres öntözést igényel. Friss fogyasztásra, mélyhűtésre kiválóan alkalmas.
Napsütötte helyen, tápanyagban gazdag talajon, folyamatos vízellátás mellett biztosítható egyenletes növekedése, csak így várhatunk jó eredményt. Fejlődési zavarok esetén csökött, felhasználhatatlan rózsát növeszt. Hűvös, csapadékos időjárás és nagy páratartalmú levegő a legkedvezőbb számára. A középső fejrészek leszedése után a száron sok oldalhajtás fejlődik, amelyek szintén fogyaszthatók. Nagy melegben az oldalrügyek kihajtása lelassul, ezzel csökken a hozam. Ezt figyelembe véve a késői fajtákat csak júniusban vessük el, hogy szeptember-októberre időzítsük a rózsaképződést.
Tipp: Elsősorban a nyersen vagy párolva fogyasztott csoportinfo hatásos "gyógyszer" a rákos folyamat lassítására, illetve kialakulásának megelőzésére. Vigyázzunk az előfőzésével, mert a karfiollal ellentétben hajlamos a túlfövésre, tehát széteshet.