AL-KO Twin 14000 Premium szivattyú
AL-KO Twin 14000 Premium szivattyú
66 900 Ft

AL-KO Twin 14000 Premium szivattyú

Nagy teljesítményű, prémium kombinált búvárszivattyú.

Egyesíti a szennyvíz szivattyú és a tiszta vízhez használt búvárszivattyú előnyeit.

Márka
AL-KO
Termékcsalád
Premium
Teljesítmény
1 kW
66 900 Ft
Hitelkalkulátor
Részletek
  • Az integrált szintkapcsolónak köszönhetően ideális keskeny aknákhoz
  • A szivattyú lábának könnyű beállításával könnyen válthatunk a szennyvízszivattyúzásról a tiszta víz szivattyúzásra
  • Szabadalmaztatott kombinált járókerék rendkívüli feltételekhez
  • Az optimális korrózióvédelem és a rozsdamentes acél kialakítás hosszú élettartamot biztosít
  • Szemcseméretek 30 mm-ig, szállítási sebesség max. 15000 l/óráig, 10 m-es szállítási vízszintig

Nagyon jó teszteredmények: a nagy teljesítményű TWIN 14000 Premium univerzális búvárszivattyú

Ahol korábban két különböző szivattyúra volt szükség, az AL-KO TWIN 14000 Premium kombinált búvárszivattyú révén egy is elegendő. Így ez a vízszivattyú egy valódi univerzális búvárszivattyú, melynek használata rendkívül rugalmas: használható szennyezett folyadékok kiszivattyúzására és továbbítására, például árvizek vagy földmunkák során, alkalmazható tiszta vizek kezelésére, például víz tavakból, esőhordókból vagy uszodákból történő kiszivattyúzására. A szabadalmaztatott TWIN-Combi-System jóvoltából sokoldalúan végezheti a horizontális szivattyúzást akár 8 mm-es vízszintig is. A megbízható multifunkciós készülék 10 m-es kábellel, univerzális csatlakozással és hővédő kapcsolóval ellátott kiterjedt felszereltségével, valamint a rendkívül magas színvonalú kivitelezéssel is lenyűgöző.
A Heimwerker Praxis szaklap (2016. februári kiadvány) tesztjében „1.3” (nagyon jó) osztályzatot kapott, ez az eredmény szintén igazolja a fentieket. A vizsgálati jelentés dicsérete szerint: „Ahol korábban két különböző szivattyúra volt szükség, ott most elég az AL-KO TWIN 14000 kombinált búvárszivattyú használata. A ház- és kerttulajdonosok örömmel várják, az ára is méltányos[...]" A Heimwerker-test.de (2016. májusi kiadvány) tesztjében hasonló, nagyon jó eredményt kapott: 5 csillagos értékelésből 4,5-et.
 

A TWIN 14000 Premium kombinált univerzális búvárszivattyú műszaki adatai

A praktikus integrált hordozófogantyúnak, a 10 méter hosszú áramkábelnek és a mindössze 8,2 kg körüli alacsony súlynak köszönhetően a multifunkcionális kombinált búvárszivattyú mozgatható módon vagy helyben is használható a víz eltávolításához. Kompakt méreteinek (25,3 x 19,3 x 31,7 cm), illetve a robusztus és rozsdamentes acél futótengelyeknek, az állandóan kenésben részesített és karbantartás nélküli golyóscsapágyaknak, a szilárd hármas tömítésnek, valamint a stabil háznak köszönhetően nagyon tartós és megbízható univerzális szivattyút kap a vásárló. A rendkívül nagy szívónyílások révén a víz durva szennyeződéseivel is jól megbirkózik. Az akár 30 mm-es szemcsemérettel rendelkező, tiszta és piszkos folyadékokat is gyorsan és biztonságosan kiszivattyúzza.

850 wattos teljesítményével és 15.000 l/óráig terjedő vízhozammal a kiszivattyúzás és az átvitel nagyon rövid idő alatt megvalósul. Az AL-KO TWIN 14000 Premium kombinált univerzális szivattyú úszókapcsolóval van felszerelve: ez azt jelenti, hogy a vízszint automatikus üzemmódban könnyen beállítható, vagy kézi üzemmódban sekély víz szivattyúzása is lehetséges. Legfeljebb 7 méteres mélységig tud lemerülni. Akár 10 méteres emelőmagassággal is megbirkózik. A szivattyú kimenete 1,5 coll, ami körülbelül 47,8 mm-nek felel meg. A 90° fokos könyökcsatlakozás univerzális csatlakozódarabbal és kombinált csatlakozósapkával rendelkezik, amelyek segítségével az összes kereskedelemben kapható tömlőméret csatlakoztatható.
Megjegyzés: A búvárszivattyú nem alkalmas ivóvíz esetén történő használathoz, csak ipari víz és 35 °C alatti klór tartalmú víz esetén (úszómedencéknél). Nem használható sós vízben, agresszív vegyszerekkel szennyezett vagy homokot tartalmazó vízben sem.
 

AL-KO TWIN 14000 Premium kombinált univerzális búvárszivattyú - alternatívák

Az AL-KO búvárszivattyú a vízelvezetés nagyon rugalmas támogatását teszi lehetővé, és egyetlen eszközben egyesíti a szennyvízszivattyúk és a horizontális elszívású, tiszta vízhez használt szivattyúk összes előnyét.
Más alternatívákat keres? Nálunk megtalálja: az AL-KO TWIN 11000 Premium még nagyobb teljesítményű kombinált búvárszivattyú. Ezenkívül különféle búvárszivattyúk állnak rendelkezésre különféle alkalmazási területekhez.

A búvárszivattyúk összehasonlításában győztes

A vergleich.org portál több búvárszivattyút tesztelt, és az AL-KO TWIN 14000 Premium kombinált szivattyút választotta az összehasonlítás nyertesének. Különösen dicsérték a nagyon nagy teljesítményt és a szennyvíz és a tiszta víz elszívási funkció közötti egyszerű váltást.

 

Adatok
Gyártói cikkszám
112831
Cikkszám
11286
Technikai adatok
Max. emelési magasság  10 m
Max. szállítási mennyiség  15000 l/h
Szivattyú meghajtó 1 fokozatú
Nyomóvezeték átmérője G1 1/4" (41,9 mm)
max.merülési mélység  7 m
Emelőmagasság 10m Max  15000 l/h
max.szemcseméret  30 mm
Felület szívás  8 mm
Nettó súly  8.2 kg
Vezetékhossz  10 m
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!