Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda
Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda
3 690 Ft

Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda

Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda
Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda
Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda
Nortene Mole Trap pocok/vakond csapda

Nortene pocok/vakond csapda

Márka
Nortene
Termékcsalád
Mole Trap
Szín
Ezüst
Méret
4,5 cm x 15 cm
Kiszerelés
2 db/csomag
Anyag
Fém
3 690 Ft
Részletek

2 darabos pocok- és vakondcsapda szett

Ha a vakond már felütötte fejét kertjében, akkor a boltban a Mole Trap-et keresse! Segítségével megakadályozhatja, hogy a vakond további károkat okozzon szépen gondozott kertjében vagy zöldellő gyepében.

Előnyök

  • Egyszerű és hatékony eszköz vakondok és pockok ellen.
  • Ha már nincs lehetőség vakondháló telepítésére, akkor a Mole Trap megoldást nyújthat a vakond gondra.
  • Segítségével megakadályozhatja, hogy a vakond teljesen tönkre tegye kertjét/gyepét.
  • Telepítése egyszerű.
  • A szett 2 db eszközt tartalmaz.

Jellemzők

  • Anyaga: fém
  • Mérete: 4,5 x 15 cm
  • Színe: ezüst
  • Csomagolás: 2 db/csomag

A Vakond védett állat

A vakond (Talpidae család) egy kis emlős, amely az állatvilág érdekes és hasznos tagja. Életmódjuk és tevékenységük hozzájárul a talaj egészségéhez, ugyanakkor a kertekben és gazdaságokban okozott károk miatt néha kihívást jelenthetnek az emberek számára. Fontos megjegyezni azonban, hogy a vakond egy védett állat, amelynek szerepe a természet egyensúlyának fenntartásában kiemelkedő.

A vakond védettsége

A vakondot számos országban védett állatként kezelik. Ennek oka részben az, hogy a vakondok kulcsszerepet játszanak a talajélet fenntartásában. A talajban ásott járataik elősegítik a talaj szellőzését, a vízelvezetést és hozzájárulnak a talaj tápanyagok jobb eloszlásához. Emellett a vakondok által mozgatott talaj révén a növények könnyebben elérhetik a vizet és a tápanyagokat.

Természetvédelem és kertészeti kihívások

Annak ellenére, hogy a vakondok fontos szerepet játszanak a természetvédelemben, néha kertészeti kihívásokat is jelenthetnek. A vakondok által ásott járatok és dombok gyakran okozhatnak károkat a gyepben vagy virágágyásokban. Fontos azonban megérteni és tiszteletben tartani a vakondok védettségét, és olyan megoldásokat választani, amelyek nem károsítják ezeket az állatokat.

Kertészeti megoldások

A vakondok okozta károk enyhítésére kertészeti megoldások is léteznek, amelyek nem sértik meg a vakondokat. Például a vakondháló telepítése megakadályozhatja, hogy a vakondok eljussanak a kert érzékeny területeire, miközben nem árt a vakondoknak.

Fontos, hogy mindig konzultáljunk az illetékes hatóságokkal vagy szakemberekkel, mielőtt bármilyen intézkedést tennénk a vakondok ellen. A védett állatok tiszteletben tartása és a természetvédelmi szempontok figyelembevétele hozzájárulhat a harmonikus kapcsolathoz az ember és a természet között.

Adatok
Gyártói cikkszám
5041101
Cikkszám
23856
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek