Felco 322 univerzális és szüretelő olló
Felco 322 univerzális és szüretelő olló
6 990 Ft

Felco 322 univerzális és szüretelő olló

  • Szénacél pengék, króm bevonattal és nedvesség elvezetővel
  • Sima tapintású, kényelmes markolat
  • Hosszított, egyenes, hegyes végű penge a precíz vágás érdekében
  • Gumi ütközéscsillapítók és rozsdamentes acél hajtűrugó a terhelés csökkentése érdekében
  • Dombornyomott acél fogantyúk
  • Könnyű, funkcionális zárás, kesztyűben is
  • Bal- és jobbkezeseknek egyaránt ajánlott
Márka
Felco
Penge hossza
48
6 990 Ft
Részletek

Felco 322 univerzális precíziós szüretelő olló

A 2021-ben kifejlesztett precíziós olló fő célja az apró, nagy odafigyelést igénylő mozdulatok tökéletes elvégzése. Krómozott bevonatú pengéje 48 mm, teljesen egyenes, csipesz formájú.
A Felco legmodernebb sorozatú ollóját Svájcban tervezték, de japán gyárban készül. A szénacél pengéje borotvaéles, mégis rugalmas. A penge hosszán a nedvesség elvezetésére szolgáló apró vájat fut végig, amelyet lécsatornának neveznek: ez az innovatív megoldás segít abban, hogy a nedvdús hajtások és szárak elvágásakor kicsorduló ragacsos nedvek ne tapasszák össze a pengéket, hanem elfolyhassanak: a penge a vágáskor önmagát tisztítja meg. Aki már szüretelt ollóval és megtapasztalta, milyen időrabló dolog percenként megállni és törölgetni, mosogatni az ollót, az tudja, mennyit ér ez az apróság.
Az olló markolatának összecsukása nem jár rázkódással, ugyanis a nyelek között puha gumi ütközés csillapítók vannak. Így az ember keze az ezredik záródáskor sem fájdul meg és nem kopnak feleslegesen az ízületei. A kéz izmainak kímélése pedig a rozsdamentes acél rugó feladata, amely épp olyan feszes, hogy stabilan az ember markában maradjon az olló, de ez nem terhel felesleges munkát a nyelek záródásakor az izmokra.
A kerti olló acélból készült markolatát puha és kellemes tapintású műanyag borítás fedi. A nyeleket összefogó zár különlegessége az egyszerűsége mellett az, hogy kesztyűben is könnyedén használható. Jobb- és balkezes használatra is ajánlott olló.
A Felco 322 univerzális precízíós szüretelő ollót annak ajánljuk, akinek fontos a rendkívül precíz, finom munka. Prémium szerszám, amely a bonsai ápolásától kezdve a szüretelésen keresztül a virágok szedéséig sok pontos kerti feladat elvégzésére alkalmas.

Adatok
Teljes hossz
190
Cikkszám
30919
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek