Csíráztatás

Találat: 6 db
Oldalanként:
Sorrend:

Egészséges táplálkozás csíráztatással

A könnyen emészthető, tápanyagokban dús ételek rendkívül jó hatással vannak a szervezetre. A csíráztatás ebből a szempontból remek módszernek számít, amivel természetes úton pótolhatjuk egész évben a tápanyagokat, főként a téli hónapokban. Az apró csírák jelentik az egyik legkomplexebb tápanyagforrást a Földön. Miért éri meg a csíramagok beszerzése? Egyfelől azért, mert biztosak lehetünk abban, hogy mi kerül a tányérunkra. Másrészt rendkívül alacsony költségek mellett biztosíthatjuk a testünk vitaminokkal és tápanyagokkal való ellátását. Egy vagy több csíráztató üvegen kívül nincs többre szükség, ezért a csíráztatás minimális energiaráfordítással végezhető el. A természetes táplálkozás hallatán a különféle bio zöldségekre és gyümölcsökre gondolunk. Ehhez el kell látogatnunk a legközelebbi piacra, szupermarketbe, vagy a saját veteményesünkből kell összegyűjtenünk a szükséges terményeket. Ezzel ellentétben, a csíráztatáshoz nagyon kevés helyre van szükség. Csupán annyira, ahol egy csíráztató üveg is elfér. A csíramagok beszerzése szintén nem fog komolyabb fejtörést okozni, hiszen ez online rendelés által is megvalósítható. Ezáltal magas rosttartalmú tápanyaghoz juthatunk, aminek alacsony a kalóriatartalma. Minden diétába egyszerűen beépíthető a csírák fogyasztása. A csíráztatás során egészen közelről figyelhetjük a természet éledését, ami egy külön élménynek számít, hiszen ezáltal egy apró természetet csempészhetünk az otthonunkba. Rendkívül érdekes színkavalkád alakítható ki a csíráztatás során a különféle magokból.


BIO magok csíranövények és mikrózöldségek készítéséhez

Tél végére jelentkeznek rajtunk a vitaminhiány tünetei. Pár nap alatt kicsírázó, frissen fogyasztható vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.

Ugyanazokból a bio magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Megadott adatait adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően kezeljük!
Elfogadott kártyatípusok Borgun