Bográcsok, üstök, üstházak

Találat: 30 db
Oldalanként:
Sorrend:
Ára
-tól
-
-ig
Űrtartalom (liter)
Egyéb jellemző
  • 1
  • »
  • 2

Páratlanul időtálló az öntöttvas bogrács

A szabadban történő sütés-főzés elengedhetetlen kelléke. Finomabbnál-finomabb fogásokat készíthetünk az öntöttvas bogrács segítségével. Milyen előnyökkel jár egy ilyen öntöttvas termék használata? Elsősorban az egyenletes hőelosztás miatt számítanak népszerűnek. Nem egy újkeletű dolog az öntöttvas bogrács használata. Sokkal inkább úgy lehetne mondani, hogy ismét kezdjük felfedezni azt, amit már a nagyszüleink is előszeretettel alkalmaztak nap mint nap és ettől váltak olyan ínycsiklandozóvá az általuk készített ételek.

Az öntöttvas bogrács titka az egyenletes hőelosztásban rejlik. A vékonyfalú lemezedények hirtelen melegednek fel azon a ponton, ahol a legtöbb hő éri őket. Az öntöttvas bogrács teljes felülete egyenletesen átmelegszik, jobb hőleadással, illetve hőtárolással rendelkezik. Ez alatt értendő, hogy nem hűl ki benne olyan hamar az étel, mint például egy zománcozott változatban. Mivel nincs rajta zománc, ezért nem kell arra is figyeljünk nehogy leverjük. A megfelelő használat mellett, egy ilyen szabadtéri főzőalkalmatosság több generációsnak számít a tartósságát illetően.

Miként hosszabbítható meg az öntöttvas bogrács élettartama? Fontos a korrózió megelőzése, ami kiégetéssel érhető el. Hogyha hosszabb ideig nincs rá szükség, akkor használat után érdemes átkenni étkezési olajjal vagy szalonnazsírral, mert ezzel is megakadályozható a rozsdásodás. Kiegészítőként hasznos lehet egy üstház beszerzése is. Ez nem más, mint egy hordozható tűzhely, amiben jobban hasznosul a hő. Továbbá, nem a talajon kell tüzet rakni, ami egyrészt biztonságosabb, másrészt pedig nem teszi tönkre a gyepet.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Megadott adatait adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően kezeljük!
Elfogadott kártyatípusok Borgun